Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a kutyák között név alapján:


kutya/oldal

Keresés kritériumok alapján:

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Mókus
Nem: kan
Született: 2009.05.01.
Bekerült: 2012.05.05.

Mókus 3 éves, sárga színű, fajtatiszta boxer kan, aki számára gazdája kért tőlünk segítséget. Mókusnak egy rosszul sikerült kerítésmászás következtében eltört a jobb hátsó lábának összes lábközép csontja. A helyi állatorvos diagnosztizálta a problémát, de altatógép hiányában csak bódítani tudta volna a kutyát, viszont ez fokozott kockázatot jelentett volna Mókusnak, mert veleszületett szív problémája van (ami sajnos fajtabetegség).
Mókus a segítségünkkel azonnal csontspecialistához került Budapesten. Speciális nyomókötést kapott egy pár napig, hogy a feldagadt lábában a keringést helyrehozzák, és műthető állapotba kerüljön a kutya. Bekerülés után pár nappal került sor a műtétre, ami nagyon jól sikerült, és elhagyhatta a kórházat.

Sajnos a lábikó nem gyógyul olyan ütemben, mint vártuk. Megindult egy gennyesedési folyamat a lábban, amit antibiotikummal kezeltek.

A gyógyszeres kezelés ellenére nem történt javulás, ezért tenyésztésre küldték a váladékot, így sikerült célirányos kezelést találni. A gyógyszeres kezelés még jelenleg is tart, és csak remélni merjük, hogy eredményes lesz. Amennyiben nem sikerül megállítani a gyulladásos folyamatot, illetve a láb vérkeringése nem javul, úgy legrosszabb lehetőségként még az amputáció lehetősége is felmerült sajnos.

2012. július 31-i hírek:
A gyulladás lement, de Mókus sajnos még egyelőre csak korlátozottan használja a műtött lábát. Nagyon megviseli a szobafogság és a mozgáshiány, ezért nagyon lefogyott.


Augusztusban sor került az implantátum eltávolítására. Ez egy kisebb műtét volt, ami után Mókus nagyon gyorsan felépült.
Szeptember 1-én pedig gazdihoz költözött, de előtte még a gazdikkal részt vesz egy Balaton környéki, majd horvátországi nyaraláson.

Sok boldogságot Mókusfiú :)Megosztom a Facebookon