Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a kutyák között név alapján:


kutya/oldal

Keresés kritériumok alapján:

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Roni
Nem: kan
Született: 2002.06.22.
Bekerült: 2012.05.05.

Roni 10 éves, sárga színű, fekete maszkos, őszülő halántékú, vágott farkú boxer kan. Fiatal gazdája, aki minden bizonnyal gyermekként kapta a kutyát, úgy döntött, hogy elköltözik otthonról, és a kutyát nem tudja magával vinni, így leadta Fajtamentő csoportunknál.
Roni világ életében kerti kutya volt, nem igazán viselte meg a gazdájának távozása, ez a köztük lévő kötődés hiányára utal mindkét fél részéről. Roni rögtön feltalálta magát új környezetében, veszettül udvarolni kezdett a közelébe kerülő szuka kutyának, és örömmel konstatálta, hogy jó a társaság.
Igazi boxeresek a 10 éves kutyájukkal töltött minden napért hálát adnak a sorsnak/Istennek, ki hogy hívja. Reméljük, hogy Roninak, utolsó éveire sikerül egy olyan otthont találnunk, ahol szeretetben sincs hiány, és a gondoskodás nem merül ki abban, hogy a napi ételadagot elé teszik, és cserélik a vizét.
Roni oltott, ivartalanított, chipezett. Egészségügyi problémája jelenleg nincs, de egy idős kutyánál számítani lehet bármikor arra, hogy jelentkezik valamilyen tünet.
Más kutyákkal jól kijön, kanokkal sem domináns.
Szeretnivaló öreg boxer, aki lehet, hogy így járt jobban, hogy hozzánk került.

A szerencse rámosolygott Anita és Tomi személyében, akik a tél beállta előtt jelentkeztek ideiglenes befogadónak, így Ronit megkímélték volna a téli didergős napoktól a menhelyen. A hosszú hétvégén át is költözött új otthonába, de hamarosan jött a telefon, hogy valami gond van vele, állandóan bepisil, nyalja magát, majd hányni kezd, így Roni visszajött hozzánk. Előtte nem vettünk észre semmilyen egészségügyi problémát, csak a lakáskörnyezetben derült ki, hogy gond van. Azonnal állatorvoshoz vittük, veseproblémára gyanakodtunk. Kiderült, hogy Roni egyáltalán nem tud pisilni, a vizeletet úgy kellett leszívni belőle. A tünetek hátterében álló valódi ok azonban nem egy 'egyszerű' veseprobléma volt, hanem megint a gyilkos kór: daganat. Roni hólyagjára ránőtt egy hatalmas daganat, kiterjedve a medencére, gerincvonalra, ez akadályozta a vizelet távozását is. Műtéti úton lehetetlen volt eltávolítani a daganatot, mert csak a hólyagjával együtt lehetett volna. Elengedtük őt megkímélve a további fájdalomtól.

Ez az utolsó képünk Roniról, Anitánál és Tominál készült.

Ég veled Roni :(

További képek ITT ! ! !Megosztom a Facebookon