Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a kutyák között név alapján:


kutya/oldal

Keresés kritériumok alapján:

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Tropapa
Nem: kan
Született: 2004.11.01.
Bekerült: 2012.10.31.

Tropapa 8 év körüli, sárga színű, fekete maszkos boxer kan kutya. Boxer fajtamentő csoportunk kapott egy lakossági bejelentést vele kapcsolatban, hogy gazdái elköltöztek, őt pedig otthagyták az üres, kapu nélküli kertben egy láncon. A bejelentő megetette, de agresszív viselkedése miatt megközelíteni nem tudta. Egyik önkéntesünk kiment másnap felmérni a helyzetet. Mint kiderült gazdái nem költöztek el, ott laktak a kapu nélküli kertes házban, és a kutya arra kellett nekik, hogy a különböző hatósági embereket távol tartsa tőlük. Enni valószínűleg csak ritkán kapott, mert csont és bőr volt szerencsétlen hozzánk kerülésekor. Valószínűleg erős ízületi fájdalmai lehettek, hiszen lábujjhegyen közlekedett, a hátát púposította, és a hátsó lábfeje visszahajlott. Mint a szomszédok elmondásából kiderült, már 5-6 éve lógott a lánc végén mindenféle emberi kapcsolat nélkül, maximum valami maradékot vetettek elé. Mind testi, mind lelki rehabilitációját megkezdtük.
Tropapa egyelőre nem örökbefogadható. Rehabilitációjának folyamatáról be fogunk számolni a későbbiek során.

2013. január 31-i hírek:
Tropapa egyedüli lakója egy mobilkennelnek, ahol az éjszakát tölti. Napközben egy nagy kifutó az övé. Más kutyákkal szokott találkozni, nem reagál rájuk agresszíven. Az ivartalanításkor rákerült nyakörvet úgy kihízta, hogy le kellett venni róla. A súlyára már nem lehet panaszunk. A viselkedése az ismerős emberekkel már egyáltalán nem mutat agresszivitást, az idegenekkel továbbra is vicsorgósan támadó még kerítésen keresztül is. Ez az igazi kivétel erősíti a szabályt helyzet, hiszen a boxer nem egy házőrző fajta. Már meg tudjuk simogatni, bár még mindig lefagy az érintéstől, de már nem reagál agresszívan. Pórázra is tudjuk tenni és sétáltatni irányítva. Tehát lassan, de biztosan haladunk :)

2013. április 20:
Tropapa közösségi programban vett részt: meglátogatta a MiniMenhely részleget, ismerkedett más kutyákkal (probléma nélkül)és emberekkel.


Egyértelműen válogat, hogy kivel barátkozik, és kinek hagyja magát simogatni, szeretgetni. Akiket szeret, azokkal feltétel nélkül barátságos és kedves. Elfogadja a tiltást, és szót is fogad. Pórázképes, szépen sétál.
Idegen emberek nem nézhetnek a szemébe, mert arra ugrik, de egyébként nem foglalkozik velük.2013. július:
A kép nem igényel különösebb magyarázatot: Tropapa játszik. Ennyi a csoda. De abból a legigazibb !!!


Jellemét tekintve nem tipikus boxer, de ez betudható a hányatott életének. Ideális olyan gyermektelen gazdának, aki egyke kutyát szeretne és remek házőrzőt.

Tropapa 2013. novemberében átment a Szivárványhídon :(

Sosem felejtünk el öreg barátunk. Köszönjük a bizalmadat felénk.
További képk ITT ! ! !Megosztom a Facebookon