Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a kutyák között név alapján:


kutya/oldal

Keresés kritériumok alapján:

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Hódító (26/2013) (29/2015)
Nem: kan
Született: 2007.06.27.
Bekerült: 2015.06.14.

Hódítót egy imádnivaló, kb. 2007-es születésű, tigriscsíkos boxer fiú, akit Zsámbokon találtak a Szomorú Szív Állatmentő szolgálat munkatársai 2013. június 2-án. Kivont 'karddal', mereven állt a mező közepén, és a fájdalomtól mozdulni sem tudott. A hatalmasra duzzadt nemi szerve kint maradt egy hódítást követően, és a helyzetet csak egy helyi állatorvos segítségét sikerült visszahelyezni, majd néhány öltéses rögzíteni. Ezt követően a NOÉ Állatotthon / Boxer fajtamentő csoportjához került, ahol kezelése folytatódott. Chip, nyakörv, egyéb azonosító nem volt benne/rajta.
Sajnos a kezelés nem hozta meg a kívánt eredményt. Az antibiotikum hatására a duzzanat, gyulladás lement, a fájdalomcsillapító hatására a közérzete is jobb lett, de sajnos pár nap elteltével kiderült, hogy a nemi szerve feketedni kezdett, a szövetek elhaltak, így nem volt más lehetőség, mint az azonnali orvosi beavatkozás.
A bekerülés körülményei részletesen: ITT

Az állatorvosi szakvélemény szerint nemi aktus közben erőszakosan letéphették a szukáról, aminek következtében megsérült a kan kutyák hímvesszőjében található csont. A traumás sérülés miatt sajnos amputálni kellett Hódító péniszét, herélték is, majd mesterséges pisilőt alakítottak ki a herezacskón keresztül. Egy ideig el fog tartani, míg megtanulja használni automatikusan, de menni fog neki, és vizelettartási problémái sem lesznek emiatt a későbbiekben.
A gyógyulás folyamata részletesen: ITT

Hódító tehát nem hódít többé, legalábbis a szó szoros értelmében. Maximum a gazdijelöltek szívét tudja meghódítani, ezzel viszont nem lesz problémája, hiszen egy hihetetlenül szeretni való, kedves és barátságos boxer. Kicsit morbid, de már csak az volt a kérdés, hogy a kanként vagy szukaként írjuk a gazdikereső szövegét... Végül is maradtunk az alapnál, és kannak írtuk.

További képek Hódítóról ITTHódító oltott, ivartalanított, chipezett.

Túl van két sikertelen örökbefogadáson. Sajnos összeférhetetlenség miatt 2015. júniusában Hódító ismét a Boxermentés gondozásába került.


Megosztom a Facebookon