Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a kutyák között név alapján:


kutya/oldal

Keresés kritériumok alapján:

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Rouge (24/2014)
Nem: szuka
Született: 2010.06.01.
Bekerült: 2014.04.24.

Április 22-én, kedden egy csomó fotó és az alábbi szöveg került fel a Siófoki Állatvédő Alapítvány facebook oldalára egy boxer szukáról:

"Roxy-t, a boxer mamit pár napja jelentették be hozzánk Enyingről. A helyzet nem egyszerű: az állkapcsán friss törés (talán autó, talán rúgás ...) és ezt súlyosbítandó tele van valószínűleg egész testére átterjedt rákos daganatokkal amik már a bőrén is megjelentek.
Az orvos szerint az altatást kizárt, hogy kibírja, ezért egy röntgent sem tud csinálni rajta - nemhogy megműteni. Tényleg a legegyszerűbb lenne megszabadítani a szenvedéstől ... gondolná az ember: de semmi jelét nem mutatja, hogy szenvedne - élvezi, hogy foglalkoznak vele, eszik, sétafikál az udvaron.
... és mi csak állunk és fáj a szívünk és tényleg nem tudjuk, hogy vele mit csináljunk most?"

Szerencsére tudtak a NOÉ / Boxer fajtamentésről, és hozzánk fordultak, hiszen nem kétséges, hogy a fajta ismerete és szeretete nálunk alapvetés.

A kutyus a Rouge nevet kapta nálunk. Azonnal állatorvosi kivizsgálásra küldtük, ahol a következők derültek ki:

Rouge nem idős, kb. 3-5 éves lehet. Az állkapcsán lévő törést megröntgenezték. Ennek során kiderült, hogy nem friss, a törés minimum 3 hetes, de az is lehet, hogy korábbi. Már elindult a sarjszövet képződés a törött csontvégeken. A röntgenen is jól látszik a törés, a fotókon pedig az, hogy hogyan lóg Rouge állkapcsa. Arra vonatkozóan, hogy mi okozhatta a sérülést, csak találgatások vannak, sajnos nem tudunk biztosat. Pedig Rouge-nak biztos volt gazdája...de mivel nem volt benne chip, így már sohasem fog kiderülni :(

Sajnos az állkapocs törés mellett egyéb gondjai is voltak Rouge-nak. Test szerte csomók, daganat szerűek borították: 4-5 darab durván elszarusodott bőrfüggelék, a két fülén karfiol szerű szövetszaporulat, a feje búbján is volt, sőt a kivizsgálás során egy kisebb emlődaganatot is találtak.

A kivizsgálások után a műtétre is hamar sor került, amit állatorvosunk, Dr. Boda Attila a szokásos profizmussal oldott meg. Köszönjük neki és a Délpesti Állatorvosi Rendelő munkatársainak!!!

Rögzítette az állkapcsát, de mivel régi a törés így sajnos előfordulhat, hogy nem fognak összeforrni a csontszélek. A csontosodás érdekében mágnes terápiát is fog kapni, de egyéb lehetséges kezelési módokat is kipróbálunk a csontosodás érdekében.

Ha nem sikerül, akkor sajnos elveszíti az állkapcsa alsó részét, de mi drukkolunk, hogy végbemenjen a csontosodás. A testét borító csomók, szövetszaporulatok és az emlődaganat is eltávolításra került, így Rouge egy ideig úgy nézett ki, mint Frankeinstein menyasszonya.

A vizsgálat része volt egy tüdőröntgen is, ami szerencsére negatív. Az eltávolított csomókból szövettani vizsgálatot végeztetünk.

Rouge gyógyulása folyamatban van, így most már elindulhat a gazdikeresése.

Rouge oltott, ivartalanított, chipezett.

Más kutyákkal jól kijön, az embereket imádja.

Végleges, szerető otthont találtunk számára :)
További képek Rouge-ról ITT ! ! !
Megosztom a Facebookon