Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a kutyák között név alapján:


kutya/oldal

Keresés kritériumok alapján:

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Tira (23/2016)
Nem: szuka
Született: 2010.04.24.
Bekerült: 2016.04.25.

Tira 2010-es születésű, tigriscsikos, vágatlan fülű és farkú boxer szuka, akit korábbi gazdái adtak le Boxer fajtamentő csoportunknál.
Tira április elején 'megvakult', ami nem sérülésből eredt. A helyi állatorvos nem tudott rájönni az okra, a családnak pedig nem volt anyagi lehetősége a gyógyittatására.
Megérkezése után Dr. Szentpéteri Zselyke szemspecialistához vittük Tirát, aki a vizsgálat során a következőket állapitotta meg:
Tira lát, mindene működik az iris szűkítő beidegzésén kívül. Az az idegpálya a hipofízis mellett megy. Nem az utolsó idegsejt sérült, hanem az utolsó előtti. Lehet gyulladás vérzés, vagy daganat. Gyulladástól is károsodhat egy ideg maradandóan, tehát lehet, hogy így marad.
Hogy kiderüljön mi áll a háttérben: gyulladás, vérzés vagy daganat MRI vizsgálatot kellett végeztetnünk.

A vizsgálat után még csak annyit tudtunk, hogy agytörzsi daganat :(

A lelet kézhezvétele után pedig csak a sokk maradt, és a kérdések, hogy most hogyan tovább?????

Kerekes doktor felkutatott minden szakirodalmat, konzultált sebészekkel onkológusokkal. Az biztos, hogy sebészileg nincs mit tenni, vagyis gyakorlatilag nincs mit tenni. Annyira ritka dologgal állunk szemben, hogy igazából senki nem tud semmit mondani. Nincs ismert kezelés, nem megjósolható a kimenetel, sem az életkilátások.

Az állatorvos szerint ez nem feltétlenül egy rapid folyamat lesz, de ha nő a tumor, akkor előbb-utóbb nyilván olyan tüneteket fog okozni, mely az élettel nem összeegyeztethető. Jelenleg nincsenek fájdalmai a szakemberek szerint. Az egyetlen tünet az irisz beidegzés zavarán kivül.

Annyira elszomoritó, hogy egy ilyen cukipofa tündérkutyával ilyen komoly egészségügyi probléma van. Annyira jó lenne, ha valaki így is bevállalná és lenne neki igazi családja, hogy élete utolsó időszakában minőségi életet élhessen szeretetben és gondoskodában.

2016. június 25-én Tira átment a Szivárványhidon :(
További képek Tiráról ITT!!!
Megosztom a Facebookon