Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a kutyák között név alapján:


kutya/oldal

Keresés kritériumok alapján:

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Bajnok (34/2016)
Nem: kan
Született: 2014.06.27.
Bekerült: 2016.07.04.

Bajnosk 2016. október 15-én teljesen váratlanul átment a Szivárványhidon :( :( :(

-----------------------------------------------


Egy nagyon sovány, sérült boxer vonszolta be magát egy nyaraló telekre Budaörs közelében.

Azonnal szerveztünk, fuvarost kerestünk, már látatlanban állatorvost egyeztettünk. Rekord idő alatt jelentkezett egy Angyal, aki a város túl-feléről indult a szerencsétlen boxer segítségére.
A megtalálók addig is biztonságba helyezték, megitatták a kánikulában szinte a kiszáradásig szomjas szerencsétlen kutyát.

Amíg a segítő robogott érte, már látatlanban elkezdtük szervezni szerencsétlen orvosi vizsgálatát. A diósdi Szamóca rendelő várta Őt, a késői időpont ellenére.

Legnagyobb meglepetésünkre a rossz állapotban lévő kutya nyakánál jelzett a chipleolvasó. Kiderült, hogy a kutya neve Bajnok, nagyon fiatal, még nincs 2 éves. A gazdájával történt egyeztetés egy kicsit zavarosra sikerült, a gordiuszinak tűnő csomó kibogózása jelen pillanatban is tart.
De Bajnok állapota nem engedett várni. Azonnal orvosi vizsgálat és kezelésre volt szüksége. Nagyon sovány, kicsit kiszáradt, de a legnagyobb baj, hogy borzasztóan fájt a lába. Az elsődleges ellátást azonnal megkapta, természetesen a kórházban kellett maradnia.

Másnap a hatalmas fájdalma miatt kizárólag csak bódításban lehetett megröntgenezni. Kiderült, hogy a medencéje / csípője nagyon csúnyán eltörött, minél előbb műteni kell.
Arra is fényderült, hogy Bajnok nem most sérült meg először, mert a bokájában a röntgen képen implantátumok látszódanak, melyeket valószínűleg már rég el kellett volna távolítani. A traumás bajait tetézi, hogy a boxerekre annyira jellemző bambuszgerinc is látható a képeken.

Dr. Faludy Zsolt, a Szamóca rendelő vezető ortopéd orvosa elvégezte a operációt. A műtét jól sikerült. Sajnos a régi csavarokat nem sikerült kivennie, mert már annyira becsontosodtak a bokájába. Ha fájdalmat okoznak majd neki, akkor sajnos szét kell vésni miatta a bokáját. Reméljük erre nem fog sor kerülni.Bajnok tehát túl van a nagy műtéten, és már a varratszedésen is. Jó ideig kennelfogság lesz a része, kevés mozgással, hogy a megsérült, eltörött és ezért levágott combcsontfej regenerációja, lassú gyógyulása megtörténhessen.
A ketrecnyugalom időszakát majd szép lassan kiegészíti, végül felváltja a fizioterápia.

Személyiségét is szép lassan kezdjük megismerni, és egyre inkább kiderül, hogy egy eléggé öntörvényű kutya, akinek ha valami nem tetszik, akkor annak bizony nemcsak hangot ad, hanem jelét is: egyszerűen odakap. Étellel viszont nagyon jól motiválható és irányitható, igy elkezdtük a szabályok felállitását és tudatositását, hogy korlátokat szabjunk az elfogadhatatlan reakcióinak.

Túl vagyunk már egy hasmenéses időszakon, amiből szerencsére sikerült kikezelnünk, de érzékeny gyomra miatt speciális étrendre, táplálékkiegészítőkre, regeneráló és roboráló szerekre van szüksége, mert sajnos nem csak a csípőjének kell meggyógyulnia, hanem az iszonyú soványságának is rendeződnie kell.

Míg Ő gyógyul, mi megpróbáljuk kideríteni a rendesen a múltját ás biztosítani a jövőjét.
(Azt pedig csak zárójelben jegyezzük meg, hogy Bajnook mind két sérülése nagyon gyanús - sajnos könnyen lehet, hogy rosszindulatú emberi cselekedet eredménye ... de ezt bizonyítani sajnos most már semmilyen módon nem lehet. Így most már kizárólag a jövőjére, a gyógyulására koncentrálunk!)

Kérjük, akinek módjában áll, támogassa Bajnok további gyógyulását!

A NOÉ Állatotthon / Boxer Fajtamentésének elkülönített bankszámlaszámára történő utalással:
OTP 11710002-20084912

Közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/online/adomany/56790


Paypal: info@noeallatotthon.hu

Nagy köszönettel fogadjuk a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalára érkező hívásokat, vagy SMS üzeneteket is!

Hívd a 13600-as telefonszámot mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon