Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a kutyák között név alapján:


kutya/oldal

Keresés kritériumok alapján:

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Limonádé (23/2017)
Nem: szuka
Született: 2016.09.28.
Bekerült: 2017.05.22.

Limonádé 2016. októberi születésű, tigriscsikos, vágatlan fülű és farkú boxer szuka, aki egy tenyésztőnél látta meg a napvilágot. Veleszületett gerincproblémája miatt (az 5. csigolya nem fejlődött ki rendesen) mozgása rendezetlen, végtagjai kaszáló mozdulatokkal követik mozgását, igy a NOÉ Állatotthon / Boxer fajtamentő csoportjának segítségét kérték, hogy Limonádénak megfelelő családot találjanak.

A bekerülést követően hamar kiderült, hogy a gerincprobléma mellett Limonádénak jelentős mentális elmaradása is van a korához képest. Viselkedése autisztikus: ismert környezetben tökéletese boldogul, jól érzi magát. Ha a megszokott ritmusban éli az életét, akkor tökéletesen szobatiszta. Nagyon ragaszkodó. Imádja ideiglenes befogadóját. Idegenektől azonban megijed, és világgá szalad, ezért aki örökbefogadási szándékkal érkezik, ne lepődjön meg, ha nem hajlandó hozzá odamenni. Idő és energia, míg kialakul egy kötelék közötte és más emberek között. Sok találkozás és kapcsolatba kerülés kell ahhoz, hogy felismerje, elfogadja és ne rettegjen tőle.
A környezetét felismeri, a napi ritmushoz automatikusan alkalmazkodik: tudja mikor van séta, etetés, és igényli, hogy ezek ugyanakkor legyenek, ahogy megszokta.

Ortopédiai vizsgálata során kiderült, hogy a jobb hátsó lábán van egy régebbi, harapott sérülés, ami miatt hiányoznak a neurológiai reakciók. Ez kezelést nem igényel.
A csigolya fejlődési hiány miatt egy durva törésvonal látszik a gerincvelő futásában. A növekedési időszaka véget ért. Az ortopédiai kontroll szerint teendő nincs ezzel, azonban időszakos kontrollt igényel.
2017. novemberében egy jóindulatú zsírcsomó került eltávolításra a buksijáról.

Nagyon tud szeretni és ragaszkodni, egyszerűen csak imádni lehet <3

Limonádé oltott, ivartalanitott, chipezett.

További képek Limonádéről ITT ! ! !
Megosztom a Facebookon