Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Boxer mentés Rákóczifalváról, sok tanulsággal ...
2014.11.29.
Kétségbeesett bejelentés érkezett a NOÉ Állatotthon Boxer fajtamentő csoportjához Rákóczifalváról. A bejelentés szerint 2 boxer nagyon nagy bajban van, csont soványak, valószínűleg éheztetés áldozatai. Az egyik egy felnőtt szuka, a másik egy néhány hónapos kölyök.
A bejelentéshez kapott fényképek a kutyusok állapotáról minket is sokkoltak.A kutyák állapota kétségbeejtő volt, főleg annak tudatában, hogy feltartóztathatatlanul itt a tél, a hideg a nyakunkon. A boxerek amúgy is nehezen bírják a hideg időt, de, ha még a "fűtéshez" szükséges tartalékuk sincs meg a testükön, akkor kizárt, hogy túléljék a fagyos éjszakákat. Különösen a baba.
A NOÉ Állatotthon mindig jogkövető módon próbálja rendezni a bajbajutott állatok sorsát. Az állatvédelmi törvény szerint az elsőszámú állatvédelmi hatóság a helyileg illetékes Jegyző. Nem haboztunk, azonnal megkerestük Rákóczifalva Jegyzőjét. Török István Jegyző Úr maga egyeztetett velünk és vette kézbe az ügyet. Benyújtottuk számára a rendelkezésünkre álló információkat és fényképeket. Ezután aggódva bár, türelmet erőltetve magunkra vártunk másnap reggelig.

Este újabb elkeserítő képek érkeztek a segítségkérőtől, Brigitől, aki a borzasztó helyzet felfedezése után folyamatosan ellenőrizte a kutyákat és óvatosan megkezdte a kerítésen kívülről a táplálásukat.

Délelőtt összeszorult torokkal tárcsáztam Rákóczifalava önkormányzatának telefonszámát. Hiszen oly sokszor megtapasztaltam már, hogy ami nekem egy állat számára sürgős ügyintézést jelent, az egy elfoglalt Jegyzőnek sokkal tágabb időintervallumot jelent.
De a Jegyző Úr, nagyon megörült a hívásomnak és jelezte, hogy éppen megelőztem Őt, mert pont hívni akart. Előző nap délután (a bejelentésem után alig néhány órával) egy kolléganőjével személyesen ment ki a helyszínre és ellenőrizte a bejelentés hitelességét. Személyesen meggyőződtek róla, hogy a helyzet valóban annyira rossz, mint arról tudunk. Közben utána nézett az egész családnak és tágabb szituációnak, és kiderült, hogy a kutyákon kívül egyéb problémák is vannak. Egy kis türelmemet kérte még, amíg egyeztet családgondozóval, szociális osztállyal és jelentkezik. Már nem aggódtam, tudtam, hogy tényleg hívni fog, hogy ezeknek a kutyáknak a sorsa rövid időn belül megoldódik.

És valóban néhány óra múlva megérkezett a várt hívás és megbeszéltük, hogy másnap reggel találkozunk a Rákóczifalva önkormányzatánál. Mivel erős gyanú merült fel az állatkínzásra, így a Jegyző Úr megszervezte az eljáráshoz a rendőrséget és állatorvost is.
Ennek a gyors ügyintézésnek, segítőkészségnek és összefogásnak köszönhetően a bejelentést követő 2. nap reggelén ott álltunk a kutyák mellett. Mindezt hivatalosan, a megfelelő hatóságok bevonásával és közreműködésével.Hála Briginek és a testvérének egy hajszálnyival már jobban néztek ki, mint az első képeken, de a látvány így is szívszorító volt.

A felől már biztosak lehettünk, hogy ennek a két kutyusnak ott és akkor megoldódik a sorsa, biztonságba, melegbe visszük őket, de arra nem voltunk felkészülve, hogy amikor belelátunk a családjuk sorsába nagyon sok minden átértékelődik bennünk.

Nincs felhatalmazásunk részletek elmondani, de egy szörnyű családi dráma bontakozott ki a szemünk előtt, bántalmazással, bajban lévő gyerekekkel, rendőrséggel, vérrel és könnyekkel. Borzasztóan összetett és szomorú szituáció, amelyben ez szerencsétlen, pillanatnyilag talajvesztett család van. És ez nem anyagi kérdés, nem rosszindulat, nem hanyagság, hanem félelem, üldözés, erőszak, aminek a súlya alatt elsősorban lélekben összetört egy háromgyermekes édesanya. Ismét megtapasztalhattuk, hogy a dolgok nagyon nem csak fehérek és feketék...

A kutyusok velünk jöttek, hiszen mi azért mentünk, hogy nekik segítsünk, de a szívünk egy nagy darabja ott maradt ezekkel a szerencsétlen emberekkel. Egyetlen jó dolog van ebben a borzasztó helyzetben, hogy láttuk, megtapasztaltuk azt a hihetetlen emberséget, odafigyelést amit ennek a városnak a vezetői mutatnak, így reméljük ennek a szerencsétlen családnak a sorsa hamarosan jobbra fordul.

Köszönjük Brigi segítségét, aki felfedezte a bajban lévő kutyákat, segítséget kért számukra és gondoskodott róluk, a Török István Rákóczifalva Jegyzőjének és a Polgármesteri hivatal dolgozóinak, a rendőrségnek és a helyszínen segítő doktornőnek. Enélkül a példás összefogás nélkül nem sikerülhetett volna!

Természetesen azonnal orvosi kivizsgáláson vettek részt, hogy kiderítsük a soványságukat biztosan az alultápláltság okozza. Illetve, hogy a senyvességgel összefüggő bármilyen egészségügyi problémájuk.Scully egy 2 év körüli szuka, Ő van rosszabb általános állapotba. Az elsődleges vizsgálat nem mutatott ki szervi elváltozást, mely a soványságát indokolná. A súlya nagyjából fele az elvárhatónak.Nagyon kedves, aranyos, együttműködő, igazi mindenkit szerető barátságos boxerlány.


Gillian a kölyök, elvileg ismerjük a pontos születési dátumát, mely szerint most 5,5 hónapos, de a méretei alapján azonban mindössze 3 hónaposnak néz ki.Az első vizsgálat nála sem talált olyan fizikai elváltozást mely indokolná a soványságot és a fejlődési elmaradást.

Biztosat mindkettőjük esetében csak a laborvizsgálatok eredményének ismeretében mondhatunk. Addig is megkezdtük óvatos, speciális táplálásukat.

Gillien egy igazi szeleburdi, akaratos, minden lébe kanál, bűbájos boxer kölyök, aki mindenkit azonnal levesz a lábáról.Scully és Gillian a NOÉ Állatotthon Boxer Fajtamentő csoportjának védencei lettek. Örökbe még nem lehet Őket fogadni, de az adatlapjukon keresztül virtuális örökbefogadással már támogathatod speciális táplálásukat, az oltási programjukat és az ivartalanításukat!

Scully ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Gillian ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!
Scully-n és Gillian-en kívül a Boxer fajtamentés több mint 30 gazdára váró fajtatiszta (és néhány keverék) boxerről gondoskodik. Sokan közülük öregek, betegek. Van olyan aki már 5 éve vár egy örökbefogadóra. Ez a mind lelkileg, mind testileg érzékeny fajta egyáltalán nem való menhelyre. Nagyon nehezen viselik a kennel létet, a hideget, hogy nem tudnak minden pillanatban egy emberhez, a GAZDIHOZ bújni. A legkritikusabb időszak a tél, ilyenkor még rosszabb a helyzet, minden igyekezetünk ellenére sokuk nagyon lefogy, fázik és depressziós lesz.
Ha szereted ezt a csodálatos fajtát nézd meg a fajtamentés honlapját és fogadj örökbe egy új családra váró/vágyó nyomott pofit, vagy támogasd a munkánkat. A bajbajutott állatok mentése CSAK VELETEK SIKERÜLHET!

Bankszámlaszámunkra történő utalással:
OTP 11710002-20084912

Közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/online/adomany/56790


Paypal: info@noeallatotthon.hu

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile (jelenleg csak telefonhívás!), valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Minden védencünk virtuális örökbe fogadással is támogatható adatlapján keresztül!

Köszönjük!

Megosztom a Facebookon