Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Kapcsolódó cikkek:
  Feliratkozás hírlevelünkre:

  Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

  Örökbefogadási tudnivalók
  2013.11.04.
  ÖRÖKBEFOGADÁS

  Kérjük, mielőtt örökbe fogadna védenceink közül, olvassa el figyelmesen az alábbiakat.

  Az örökbefogadás feltétele, hogy az örökbefogadó aláírja az ÖRÖKBEFOGADÁSI SZERZŐDÉST és személyazonosságát hitelt érdemlően igazolja.

  Az örökbefogadás menete két lépcsős:
  1. ismerkedés a kiválasztott kutyával állatotthonunkban szombati nyílt napjaink egyikén 10 és 14 óra között. Előzetes telefonos egyeztetés mindenképp szükséges, hiszen vannak védenceink, akik ideiglenes befogadónál élnek, és szervezést igényel a találkozás. Ha a családban van másik kutya, akkor őt is várjuk szeretettel az ismerkedésre, hiszen az ő jó viszonyuk elengedhetetlen feltétele az örökbe fogadásnak. Az állatotthonban saját állat csak érvényes (1 évnél korábbi) veszettség és kombinált oltással hozható.

  2. Amennyiben az ismerkedés jól sikerül, és a gazdijelölt az örökbefogadás mellett dönt, úgy egyeztetünk egy időpontot, és valamelyik önkéntesünk viszi házhoz a kutyát, mert minden örökbefogadáskor ellenőrizzük négylábú védencünk leendő lakhelyét. Ennek kiemelt jelentősége van, hiszen tapasztalt, az örökbefogadott állatot jól ismerő önkénteseink könnyen fel tudják mérni, milyen veszélyek leselkedhetnek a kutyusra. (Például megfelelően szökésbiztos-e a kert, nincs-e olyan rés a kerítésen, ahol az eb világgá mehet, a saját területen belül segítik az ismerkedést a már meglévő kutyával stb.) Vidéki gazdijelölt esetén a szállítás költségét a kutyát házhoz szállító önkéntesünknek meg kell téríteni.

  Mivel Magyarországon ma több millió kóbor állat él, akiknek esélyük sincs arra, hogy valaha gazdihoz kerüljenek, ezért természetesen a hazai menhelyekhez hasonlóan mi is maximálisan támogatjuk az ivartalanítást, (hacsak valamilyen egészségügyi okból az adott állatnál az állatorvos azt nem ellenzi). Minden kutyánk oltva, ivartalanítva, chipezve költözik új otthonába.

  Albérletben élő gazdijelöltnek kutyát örökbe adni nem tudunk.

  Mind a kan, mind a szuka kutyáinkat ivartalanítás után lehet örökbe fogadni.

  Kölyökkutya örökbefogadása esetén a kutyát első körben ideiglenes befogadási szerződéssel adjuk oda, ami tartalmazza az oltási program következő időpontjait, illetve az ivartalanítási kötelezettség végső dátumát. Az ivartalanítás megtörténtéről szóló állatorvosi igazolás, illetve az oltási program befejezését igazoló oltási könyv bemutatásakor kötjük meg a végleges örökbe fogadási szerződést. Ennek megtörténtéig az állat a NOÉ Állatotthon Alapítvány tulajdonát képezi. A microchip átregisztrálása csak ezt követően, az örökbefogadási szerződés állatorvosnál történő bemutatásával lehetséges.

  Ezzel nem csak a nem kívánt szaporulatot szeretnénk megelőzni, hanem a kutyák egészségét is védjük, hiszen az időben ivartalanított szuka kutyáknál gyakorlatilag nullára csökken a későbbi "nőgyógyászati" daganatos megbetegedések esélye. Ezek a rákos megbetegedések több tízezer kutya életét követelik évente, pedig az ivartalanítással megelőzhetőek! Az ivartalanítással az állvemhesség is kiküszöbölhető.

  Kérjük, mielőtt örökbe fogadna kutyáink közül, gondolja át, mekkora felelősséggel jár egy állat tartása! Érdemes eltervezni, mi lesz a kutyussal, ha nyaralni megy a család, vagy más lakásba/városba költöznek, stb. Gondolja át, tudja-e vállalni a vele járó költségeket (kötelező oltások és parazitamentesítés, betegség esetén gyógykezelés, kullancs elleni védekezés, stb.) valamint azt, hogy el tudja-e látni akkor is, ha idős és megfáradt lesz majd, és több gondoskodást igényel.

  Boxereink lakásba, vagy kertes házba bentlakással fogadhatóak örökbe. Kizárólag kerti tartásra kutyát örökbe adni nem tudunk.


  LEADÁS
  Boxer leadása esetén kérjük vegyék fel a kapcsolatot fajtamentő csoportunkkal az info@boxersos.hu email címen a részletek egyeztetése céljából. Kutyát fogadni kizárólag érvények veszettség és kombinált oltással tudunk a rendelkezésre álló helyek függvényében.


  Megosztom a Facebookon